День української писемності
19.11.2018, 13:51

9 листопада, у день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, українці відзначають День української писемності.

   З цієї нагоди в нашій школі було проведено урочисту лінійку «Без мови – немає нації», яку організувала  вчитель української мови та літератури Шайтанова Н. М. Учні переглянули відеоролик «Цікаві факти про українську мову». А також взяли участь у своєрідному пісенному караоке - батлі «Українські пісні звучать по-сучасному».

    Класні колективи виконували пісні в сучасному оранжуванні на слова відомих українських поетів. Діти вибирали композиції, які стали частиночкою нашої історії, ментальності, душі: «Чорнобривці» (сл.Миколи  Сингаївського), «Тече вода з-під явора», «Бандуристе…» (сл. Тараса Шевченка), «Лебеді материнства» (сл. Василя Симоненка). Найбільшої ж підтримки здобули пісні на слова Івана Франка «Чого являєшся мені у сні» та «Човен».

  Для молодших школярів учнівським самоврядуванням було влаштовано танцювальну перерву «Веселі руханки звучать українською», а також підготовлено тематичний стенд «Мова – душа кожної свідомої нації».

Додав: admpylypenko |
Переглядів: 212 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar